AI het creatieve brein achter nieuwe hit van Travis Scott?

Levi Raja Boean
Levi Raja Boean
Operations Manager
Levi Raja Boean
Levi Raja Boean
Operations Manager

Met meer dan 24 miljoen Instagram-volgers en een positionering in de top 20 meest gestreamde artiesten van 2019 op Spotify (ruim 8 biljoen streams) is Travis Scott wereldwijd ongekend populair en invloedrijk. Zijn eigen Nike-sportschoenen worden zonder blikken of blozen voor het tienvoudige doorverkocht en inmiddels heeft de man ook zijn eigen Netflix-documentaire. Enfin, het moge duidelijk zijn dat Travis Scott anno 2020 op zijn top leeft en veel invloed heeft. 

AI koppelen aan Travis Scott

Bij het door technologie gedreven, creatieve agency Space150 speelde het idee om artificial intelligence te gaan koppelen aan Travis Scott. Enkele medewerkers van de agency kwamen bij elkaar en toen rees de vraag: kunnen wij een AI-bot ontwikkelen die fungeert als de nieuwe creative director van Travis Scott en daadwerkelijk in staat is een goed nummer te produceren (inclusief videoclip)? Vanwege het unieke geluid, de eigenzinnige songteksten en de uitgesproken videoclips van de rapper zag het bedrijf hierin een kans van slagen. Voor de AI-bot zijn er namelijk duidelijk touchpoints die gebruikt kunnen worden voor machine learning.

En zo geschiedde. De developers creëerden een AI-bot die zichzelf binnen twee weken aan de hand van de discografie en videoclips van Travis Scott ‘slim’ is gaan maken. Dit leverde verrassende, maar ook hilarische resultaten op. Door zijn eigenzinnige songteksten, waar feesten, vrouwen en goed eten de dienst uitmaken, creëerde de AI-bot bijvoorbeeld zinnen als: “I don’t want to f*ck your party food”.  

Jack Park Canny Dope Man

Desondanks, uiteraard met assistentie van de developers, is de AI-bot erin geslaagd een nummer met bijbehorende videoclip te creëren, genaamd: Jack Park Canny Dope Man. Kleine sidenote, omdat het geen officiële Travis Scott track is, was Space150 genoodzaakt de nieuwe, maar toepasselijk, artiestennaam in het leven te roepen; Travis Bot.

Voor Space150 was een van doelen van dit project het testen van de nieuwste artificial intelligence-technieken als het gaat om neurologie. Met als overkoepelend doel: ontdekken op welke manier kan AI bijdragen aan een uitbreiding van onze creatieve mogelijkheden.

Inmiddels nieuwsgierig geworden naar het nummer en de videoclip? Lees het volledige artikel en bekijk de videoclip via: https://bit.ly/39GrpiE.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.