De grafiek die recessies voorspelt in de VS

Brian Amatdjais
Brian Amatdjais
Experience Designer
Brian Amatdjais
Brian Amatdjais
Experience Designer

Er kan een recessie komen in de Verenigde Staten. Althans dat denken we te kunnen voorspellen. Sommige beleggers geloven dat het onderweg is, want er is een grafiek die elke recessie in de afgelopen halve eeuw heeft voorspeld – en deze begint een nieuwe te voorspellen.

De grafiek geeft de hoeveelheid geld weer die je kunt verdienen aan Amerikaanse obligaties. Wanneer de overheid geld wil lenen, kan de overheid obligaties verkopen. Het is eigenlijk een overeenkomst waarin staat dat als je de overheid nu geld geeft, ze je terug zullen betalen – met rente. Maar hier is het belangrijke deel: hoe langer je ermee instemt om de overheid jouw geld te laten behouden, hoe hoger de rente. Dus je verdient meer geld.

Wij zien dit soort ontwikkelingen steeds meer terugkomen. Voorspellingen doen met data wordt al jaren gedaan op de beurs. Voorspellen of de euro stijgt of daalt. Sinds dit jaar zien we ook steeds meer bedrijven die voorspellingen doen puur op basis van interne data gekoppeld aan AI-systemen. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over de werking van de grafiek en de voorspellingen die de onderzoekers in de Verenigde Staten doen.

Video afspelen

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.