Een eye opener voor AI: Computer Vision nu nog toegankelijker

Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer
Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer

Digitaal worden dagelijks miljoenen gegevens verzameld en verwerkt door Artificial Intelligence. Wat als AI visuele input, zoals video’s en afbeeldingen, registreert en de kennis heeft deze te interpreteren? Dit extra zintuig heet ook wel Computer Vision, een tool die AI een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden biedt. Wat is het precies? En hoe profiteren bedrijven van ontwikkelingen op dit gebied?

Computer Vision

Computer Vision is een type Artificial Intelligence dat apparaten in staat stelt de wereld om zich heen waar te nemen. Geregistreerde data, via bijvoorbeeld camerabeelden of sensors, wordt vervolgens geanalyseerd en wordt door de AI gebruikt voor het maken van beslissingen. Zo wordt het algoritme aan de hand van een groeiende database steeds slimmer en beter in het maken van keuzes. De accuraatheid van deze visuele technologie is in 10 jaar van 50% gestegen naar 99%. Hiermee geeft Computer Vision officieel een nauwkeurigere reactie op visuele prikkels dan mensen.

Ook voor het grote publiek

Wat betekent dit voor bedrijven? Hoe kan Computer Vision bijdragen aan het verbeteren van (marketing)strategieën? Grote tech-bedrijven zijn hard aan het werk deze technologie voor het grote publiek beschikbaar te maken. Vorige maand kwam de ‘Vision AI Developer Kit’ uit, het resultaat van een samenwerking tussen Microsoft en Qualcomm. De kit bestaat onder andere uit een camera en uit de software die nodig is voor het ontwikkelen van slimme Computer Vision applicaties.

Mogelijkheden Computer Vision bij SGNM

Ook bij SGNM zien we talloze mogelijkheden in het gebruik van Computer Vision. Denk aan het herkennen van emoties wanneer mensen bepaalde content te zien krijgen of aan het gebruik van visuele input voor het het selecteren van advertentieformats. Het is een positieve ontwikkeling dat met nieuwe tools als de Vision AI Developer Kit het nu voor een steeds groter publiek makkelijker wordt de mogelijkheden van Computer Vision te ontdekken.

Meer weten over Vision AI Developer Kit? Lees dan hier verder:
https://azure.github.io/Vision-AI-DevKit-Pages/

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.