Mode-advies krijgen via Facebook: een AI-experiment

Levi Raja Boean
Levi Raja Boean
Operations Manager
Levi Raja Boean
Levi Raja Boean
Operations Manager

De socialmedia-gigant Facebook gaat met behulp van Artificial Intelligence zijn gebruikers voorzien van fashion-advies. De nieuwe techniek maakt het mogelijk om een gebruiker tips te geven over de samenstelling van zijn/haar outfit en welke kleine aanpassingen een bijdrage leveren aan een meer modebewuste look. 

Het experiment van Facebook heet Fashion++ en maakt gebruik van een gigantisch foto-netwerk met ‘fashionable pictures’. Het AI-systeem traint zichzelf op basis van deze gigantische database. Het uiteindelijk doel: gebruikers opties voorschotelen hoe zij (op een simpele manier) hun outfit kunnen ‘verbeteren’. Het algoritme is gericht op zeer praktische aanpassingen, zodat gebruikers niet een hele nieuwe outfit hoeven aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het opstropen van je mouwen. Het project is een voorbeeld van hoe AI gebruikt kan worden voor creatieve toepassingen die vaak subjectief en moeilijk meetbaar zijn.

Meer lezen over hoe Facebook Artificial Intelligence inzet om jouw looks te verbeteren? Lees het volledige artikel hier: https://bit.ly/2nNy9IZ

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.