Vergroot je online zichtbaarheid

Zodat je vindbaar bent in een digitalere wereld

Digitale transformatie

TROX Nederland BV

Betere online zichtbaarheid

Interne bewustzijnsvergroting van het belang van online marketing

Eerste stappen met digitale transitie

De uitdaging

Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf meegaat als jouw doelgroep zich steeds meer online bevindt?

TROX Nederland maakt deel uit van een internationaal concern dat actief is in tientallen landen. In Nederland merkte de verkoopafdeling dat het steeds lastiger werd om bij potentiële klanten aan tafel te komen; ook in de installatiebranche is een digitale transitie gaande. Daarom kwam TROX bij SGNM met de vraag: “Kunnen jullie ons helpen om ook voor ‘online’ een plek te creëren in onze marketingstrategie?”

De oplossing

Bij aanvang van het project was meteen duidelijk dat we rekening moesten houden met de richtlijnen van het hoofdkantoor in Duitsland. Daarom zijn we daar eerst langs geweest om de kaders af te stemmen. Vervolgens hebben we tijdens een uitgebreide brainstorm met een groot team van TROX-medewerkers bepaald welke boodschap we online zouden gaan communiceren. Dat werd de basis voor een uitgebreide contentplanning, waarmee we nu nog steeds werken.

Over de klant

TROX Nederland B.V. maakt deel uit van het internationaal opererende TROX GmbH. Met maar liefst 27 dochterondernemingen in 25 landen, ruim 4000 werknemers wereldwijd en een omzet van 500 miljoen euro is TROX een van de wereldleiders op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van ventilatie- en airconditioningssystemen en -componenten.

Benieuwd wat SGNM voor jou kan betekenen?
Resultaten

Met behulp van een onlinemarketingstrategie hebben we de zichtbaarheid van TROX online vergroot, om nu en in de toekomst klant te kunnen blijven helpen.

“SGNM heeft het belang van online zichtbaarheid in ons gehele bedrijf door laten dringen.”
Thomas Muijsert
Directeur TROX Nederland
Basiskennis van socialmedia
Grotere online zichtbaarheid

In een branche waarin voorheen de focus lag op offline, was de omschakeling voor TROX naar online een grote stap. Door actief de medewerkers van TROX te betrekken bij het gehele proces, hebben we hen laten inzien hoe belangrijk die online aanwezigheid is. Zo zijn de eerste stappen gezet in de digitale transitie van het bedrijf.

Wij helpen je graag

Arie

Digital Transformation Consultant

arie@sgnm.nl

Joost

Omnichannel Account Director

joost@sgnm.nl

Sten

Digital Growth Consultant

sten@sgnm.nl