Vind het personeel dat jouw organisatie nodig heeft

Met recruitmentmarketing van SGNM

Digitale strategie

Vakantiehotel Der Brabander

Een arbeidsmarktcommunicatie-strategie

Nieuwe medewerkers

Een bruikbaar marketingkanaal om ook in de toekomst medewerkers te werven

De uitdaging

Hoe profileer je je bij potentiële werknemers als je bedrijf niet in Nederland is gevestigd?

Der Brabander is een vakantiehotel in Duitsland, met Nederlandse eigenaren. Zij zijn altijd op zoek naar jonge, enthousiaste mensen die voor minimaal een half jaar of voor seizoenswerk (m.n. voor de wintersport) bij hen in Winterberg, Duitsland, willen komen werken in zeer uiteenlopende functies (in de keuken, het animatieteam, wellness, skischool). Het werven van Nederlands personeel was voor Der Brabander een grote uitdaging en daarom schakelden zij de hulp van SGNM in.

De oplossing

SGNM heeft een arbeidsmarktcommunicatie-strategie voor Der Brabander ontwikkeld, om het hotel als aantrekkelijke werkgever voor jong personeel te profileren. Om dat te bewerkstelligen hebben we een eigen arbeidsmarktplatform ontwikkeld, dat geheel los staat van Der Brabander als vakantieoord. Dit platform positioneert Der Brabander op de arbeidsmarkt.

Over de klant

Der Brabander is een gezellig familiehotel in Winterberg, Duitsland. Het vakantieoord is sinds de oprichting in 1986 uitgegroeid tot een van de grootste en populairste hotels van Winterberg, met maar liefst 85 kamers en 28 appartementen. Der Brabander is het gehele jaar geopend. ‘s Winters is het een populaire plek voor wintersporters, in de zomer komen mensen om te wandelen, fietsen of op een andere manier van het prachtige Sauerland te genieten. Dankzij de vele faciliteiten, zoals wellness, animatie, restaurants en ligging aan de piste, biedt Der Brabander niet alleen overnachtingen, maar vooral ervaringen.

Benieuwd wat SGNM voor jou kan betekenen?
Resultaten

Een eigen arbeidsmarktplatform, dat zich richt op jonge mensen die geïnteresseerd zijn in werken in het buitenland. Het focust zich op Der Brabander als aantrekkelijke werkgever en op werken in het buitenland als bijzondere ervaring met veel toegevoegde waarde.

Succesvol nieuw personeel geworven
Kanaal voor toekomstige werving

Bij dit project heeft SGNM samengewerkt met een extern videobedrijf voor het maken van aansprekende video’s voor de jonge doelgroep. SGNM heeft voor die video’s het bedenken van het concept en de regie op zich genomen.

Wij helpen je graag

Arie

Digital Transformation Consultant

arie@sgnm.nl

Joost

Omnichannel Account Director

joost@sgnm.nl

Sten

Digital Growth Consultant

sten@sgnm.nl