Google maps laat zo’n honderd automobilisten stranden in weiland

Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant
Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant

De snelste route vinden bij een file of wegwerkzaamheden? dat doe ik altijd via Google Maps. Maar is dat wel zo slim?

Tientallen automobilisten in Colorado keken gek op toen ze door route van Google ineens midden in de weilanden stranden.

Een grote opstopping op de snelweg als gevolg van een ongeluk was voor ongeveer honderd mobilisten de aanleiding om Google Maps om een alternatieve route te vragen. Google Maps bood een oplossing die 20 minuten reistijd zou schelen. Echter was Google hier iets ‘te’ creatief door deze bestuurders over een lang zandpad te sturen. Vanwege hevige regenval in de week ervoor was het zandpad verandert in een modderpoel. Hoewel veel Amerikanen in auto’s met 4×4 aandrijving rijden bleek deze weg te uitdagend. Een groot aantal bestuurders eindigde achter deze pechgevallen midden in de weilanden.

Er zijn vele factoren waar Google Maps rekening mee moet houden bij het aandragen van een alternatieve route. Voorbeelden hiervan zijn de lengte van de route en de breedte van de weg. Waar soms geen rekening mee kan worden gehouden zijn onvoorziene omstandigheden zoals de weersomstandigheden. Google Maps raad bestuurders dan ook om zich aan de lokale regelgeving te houden, goed op te letten en een route te kiezen met gezond verstand. Dat laatste bleek in dit geval niet vaak van toepassing.

Klik hier voor het originele artikel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.