Microsoft raadt aan geen Internet Explorer te gebruiken

Brian Amatdjais
Brian Amatdjais
Experience Designer
Brian Amatdjais
Brian Amatdjais
Experience Designer
Vandaag de dag heeft men de keuze tussen verschillende webbrowsers. Enkele bekende hiervan zijn: Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Microsoft Edge. Een groot deel van de internetgebruikers maakt nog steeds gebruik van Internet Explorer. Een onveilige keuze zegt Microsoft Cybersecurity-expert Chris Jackson, die onlangs in een bericht de gevaren benoemde van de oude webbrowser en ook mensen waarschuwt hiermee te stoppen.

Geloof het of niet, er zijn nog steeds mensen die Internet Explorer gebruiken – en Microsoft raad het gebruik van de oude browser af. Microsoft cybersecurity-expert Chris Jackson publiceerde onlangs een bericht op het officiële Windows IT Pro-blog. ‘De gevaren van het gebruik van Internet Explorer als uw standaardbrowser’. Jackson dringt er bij gebruikers op aan dat het tijd is om te stoppen met het gebruik van de oude webbrowser, een product dat Microsoft officieel stopgezet heeft in 2015.

De Cybersecurity-expert legt uit dat er nog steeds tal van bedrijven werken met oudere web-apps en sites die ontworpen zijn voor Internet Explorer. In plaats van mee te gaan met de nieuwste browsers en beveiligingsstandaarden kiezen deze bedrijven ervoor om met oudere versies van Internet Explorer te werken.

Jackson vindt dit niet meer kunnen. De tijd van Internet Explorer is nu echt geweest. “Internet Explorer is een compatibiliteits oplossing”. Hoewel veel sites nog steeds goed op de oude webbrowser werken ondersteunt de browser geen nieuwe webstandaarden. In het algemeen testen developers ook niet meer met Internet Explorer.

Voor de huis-tuin-en-keukengebruiker is het prima om af en toe Internet Explorer als standaardbrowser te gebruiken, maar als professional of bedrijf kan dit niet meer.

Mediaplatform The Verge geeft aan dat het probleem erger is geworden sinds Microsoft de webbrowser Edge met Windows 10 heeft gekoppeld. Waardoor het nieuwe alternatief van Microsoft voor Internet Explorer alleen op Windows 10 te gebruiken is. Dit zorgt ervoor dat oude Windows-gebruikers geforceerd worden om Internet Explorer te gebruiken of een andere browser. Binnenkort is het ook voor oude Windows-gebruikers mogelijk om Edge te gebruiken maar voorlopig nog niet. Wil je niks missen en er zeker van zijn dat je web-apps en websites goed kan zien en gebruiken? Gebruik dan geen Internet Explorer.

Klik hier voor het hele artikel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.