Hoe afhankelijk is jouw organisatie van social media?

Laura van Moolenbroek
Laura van Moolenbroek
Content Marketeer
Laura van Moolenbroek
Laura van Moolenbroek
Content Marketeer

Hoeveel volgers heeft jouw organisatie op Facebook? Hoe vaak zet jij advertenties uit op LinkedIn? Hoeveel contact heb jij met (potentiële) klanten via socialmediakanalen? Met andere woorden: hoe belangrijk is social media voor jouw bedrijf? In deze digitale wereld is het antwoord waarschijnlijk ‘veel’. Je kunt er als bedrijf bijna niet meer omheen. Maar wat nu als dat ineens wegvalt? Hoe bereik je dan nog je doelgroep? Het hebben van jouw eigen contactlijn is ontzettend belangrijk. Ik vertel je er meer over.

Ik schreef er al eens eerder een artikel over, maar werd er afgelopen week weer aan herinnerd in een nieuwsbrief van copywriter Lewis Dalton. Hij vertelde daarin dat hij van Instagram was verbannen omdat hij – hoe zullen we het noemen – ietwat grof gebekt was geweest tegen een spammer. Die had zijn account vervolgens gerapporteerd.

In zijn nieuwsbrief schreef Dalton hier vervolgens over: “If your key to getting clients is social media, you’re treading on thin ice. At the whim of a person you’ll never meet, you can have it all pulled away in an instance. Then what?”

Misschien denk je ‘Dat overkomt mijn bedrijf toch niet?’. Maar wat als Facebook ineens besluit dat adverteren via dit platform tien keer zo duur wordt? Of als LinkedIn van de ene op de andere dag wordt opgeheven en niet meer bestaat?

Via social media werk je op gehuurde grond. Jij bent er zelf niet de baas. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je ook werkt aan je eigen platform (bijv. een website) en bijvoorbeeld een eigen e-mailadressenbestand. Die zijn van jou. Jij bepaalt en jij beheert.

Wacht daarmee niet tot het te laat is. Als je het blijft uitstellen zit je straks ineens zonder socialmediakanalen. Hoe bereik je dan nog je doelgroep?

Begin vandaag! Maak dat e-mailaccount aan en zet op je website een aanmeldformulier. Bied eventueel een kleine korting of iets anders aan om mensen te overtuigen zich aan te melden. En heb je nog geen website? Ga dan helemaal als de wiedeweerga aan het werk. Je website is je online basis. Daar kun je echt niet zonder.

Hulp nodig? Neem contact met ons op en leg ons jouw vraagstuk of uitdaging voor. We helpen je graag! 085-0030334 of info@sgnm.nl

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.