Storing Facebook en Instagram bewijst: je hebt een eigen platform nodig!

Laura van Moolenbroek
Laura van Moolenbroek
Content Marketeer
Laura van Moolenbroek
Laura van Moolenbroek
Content Marketeer

Hoe erg schoot jij in de stress toen vorige week Facebook, Instagram en Whatsapp plat lagen door een storing? De een vond het wel lekker rustig, de ander werd er een beetje onrustig van of schoot zelfs vol in de stress. Voor mij persoonlijk maakt het nog niet eens zo veel uit, ik kan uiteindelijk wel zonder deze socialmediakanalen, maar als jouw bedrijf afhankelijk is van kanalen als Facebook en Instagram, hoop ik dat de storing een wake-upcall is geweest. Ik leg je uit waarom.

Ik heb er al wel vaker over geschreven (zie de links onderaan): op gehuurde grond zou je niet moeten bouwen. Tenminste, niet alleen. Als je voor communicatie met jouw doelgroep volledig vertrouwt op externe kanalen, zoals Facebook, Instagram of LinkedIn, heb je een groot probleem als daar iets mee gebeurt. De storing duurde nu gelukkig slechts een paar uur, maar wat als ze langer plat gaan?

Of: wat als Facebook bijvoorbeeld ineens besluit om veel meer geld te vragen voor advertenties of andere diensten? Als Instagram het heel moeilijk maakt voor bedrijven om te verkopen via het platform? Of: wat als je jouw hele communicatiestrategie hebt gebaseerd op een platform dat ineens ‘uit’ is? Kun jij je Hyves en Vine nog herinneren? Hoe bereik je jouw doelgroep dan nog?

Daar heb je een eigen platform voor nodig. Wat mij betreft het liefst een website, maar een stevig e-mailadressenbestand bijvoorbeeld werkt ook goed. Op jouw eigen platform bereik je jouw doelgroep zoals jij dat wilt en ben je niet afhankelijk van externe partijen. Jij bent en blijft zelf de baas. Dat klinkt goed toch? Start vandaag nog, zet het creëren van je eigen platform bovenaan je lijst met doelen voor 2022 of schakel de hulp van SGNM in!

Mijn eerder artikelen vind je hier:
Hoe afhankelijk is jouw organisatie van social media?
Bye bye, social media? De nieuwste contentmarketingtrend

En voor hulp bij het opzetten van jouw eigen platform of om gewoon eens te sparren over de mogelijkheden bel je naar: 0850030334

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.