Conversies verhogen? Met deze tips verhoog je je online sales

Manon van Aalten
Manon van Aalten
Online Marketeer
Manon van Aalten
Manon van Aalten
Online Marketeer

Conversies verhogen is soms lastig. Je websitebezoeker de stap laten zetten van ‘kijken kijken’ naar ‘kopen kopen’ blijft één van de knelpunten van online sales. Vraag jij je als marketeer af hoe je beter kunt werken met sales en marketing? Wij geven je 5 bulletproof marketingtips die jouw sales een handje helpen! 

Marketingtips om je conversie te verhogen

Met deze marketingtips zul je zien dat je jouw conversies binnen no-time verhoogt. 

 1. Gebruik de kracht van klantbeoordelingen
  Uit een SEL-onderzoek blijkt dat 88% van de klanten online beoordelingen en persoonlijke aanbevelingen vertrouwt. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat je klantbeoordelingen ontvangt van mensen die al hebben genoten van jouw product of dienst. Positieve, negatieve of neutrale klantbeoordelingen horen er allemaal bij. Dit vergroot de geloofwaardigheid van jouw bedrijf en merk. Daarnaast geeft het jou inzicht in wat jouw klanten tevreden maakt en waar ze minder blij mee zijn. Je bent hierdoor in staat om mogelijke oplossingen voor problemen te vinden en uitstekende klantenservice te bieden.
 2. Gebruik duidelijke call-to-action’s
  Het gebruik van een juiste call-to-action op het juiste moment zorgt ervoor dat je klanten begeleidt in hun aankoopproces en bepaalde verwachtingen opbouwt. Informeer jouw klant over duidelijke acties die ze moeten ondernemen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Klanten moeten duidelijk begrijpen wat ze moeten doen en hoe het nuttig voor hen zal zijn. Gebruik eenvoudige taal en vermijd verwarrende woorden. Door dit proces zo soepel mogelijk te maken, vergroot je de kans dat de klant overgaat tot een aankoop en verhoog jij hiermee jouw conversies. Het toevoegen van het gevoel van urgentie bij een call-to-action versterkt het gevoel om actie te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een tijdelijke actie of een limited edition product. 
 3. Bied promoties en kortingen aan
  Acties zijn een handige manier om online sales te stimuleren. Er zijn allerlei verschillende soorten acties, zoals een promotie aan het einde van de maand, persoonlijke (verjaardag)vouchers, korting met feestdagen of een seizoensgebonden promotie. Dit soort acties verhoogt het verkeer op je website, hierdoor verhoogt jouw zichtbaarheid en de interactie met jouw (potentiële) klanten.
 4. Bied iets gratis aan
  Mensen houden van gratis dingen. Het klinkt onlogisch, maar wanneer je iets gratis of met korting kunt krijgen, wordt een gevoel van extra waarde gecreëerd. Zelfs  als het van lage kwaliteit is. Dit komt omdat het de klant niks kost. Je kunt bijvoorbeeld gratis verzending of een gratis product aanbieden. Hierdoor creëer je extra waarde voor je klant. Stel, je koopt een dure auto met “gratis” GPS. Wat een top aanbieding, denk je dan. Maar extra marge behaalt de verkoper  nog steeds. 
 5. Gebruik social media
  Kwalitatieve producten, groot assortiment en een goed werkende website? Top! Maar wie gaat jou vinden zonder marketing? Via socialmediakanalen kun je jouw potentiële klanten bereiken en voor extra sales zorgen. Zorg ervoor dat je weet wie jouw klanten zijn en wat zij leuk vinden. Hierdoor weet je welke socialmediakanalen interessant zijn en welke content je moet delen. Je doel is om iets nuttigs en interessants te delen, om zo de interactie en verkeer op je website te verhogen en zo dus ook je conversies. 

Aan de slag met conversies verhogen

Wil jij ook jouw conversies verhogen en je online sales een boost geven? We schreven eerder ook al dit artikel over conversies verbeteren.

Heb je hulp nodig of ben je benieuwd welke acties jij het beste kunt ondernemen? Wij geven je graag persoonlijk advies!

Contactformulier - Kort

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.