Webshop laten groeien: deze 9 tips voor webshopoptimalisatie wil je niet missen! (deel 3)

Willem Heesakkers
Willem Heesakkers
Willem Heesakkers
Willem Heesakkers

De laatste tips die je nodig hebt om je website of webshop te optimaliseren: die vind je in het derde en laatste deel van onze reeks over webshopoptimalisatie. Dit deel zal daarom vooral focussen op tools en plug-ins. Door deze tips (of tools) goed toe te passen, zorg je ervoor dat je beter vindbaar bent via de zoekmachines zonder daarvoor geld uit te hoeven geven aan advertenties. Zo kun je je webshop laten groeien. Fijn he?

Tip 7: Hotjar

We beginnen met Hotjar. Deze tool helpt je om inzage te krijgen in hoe bezoekers zich gedragen op jouw website of webshop door middel van een “heatmap”. De heatmap laat je door middel van kleuren zien hoe de bezoekers navigeren op de website of waar zij op klikken. Je kunt de knoppen en links die de bezoekers gebruiken vervolgens bijvoorbeeld groter maken zodat deze makkelijker te vinden zijn.

Tips voor webshop laten groeien: voorbeeld van handige tools
Bron: www.hotjar.com

Als bezoekers gemakkelijker vinden waar ze naar op zoek zijn, is de kans kleiner dat ze de website verlaten. Dit leidt uiteindelijk tot meer conversies. Naast heatmaps kun je de tool ook gebruiken om bugs (fouten) te vinden op de website zodat je deze op kan lossen.

Tip 8: Pagespeed Insights

Deze tool analyseert je websitesnelheid en geeft je inzage in wat je kunt aanpassen om de snelheid van de website te verbeteren voor mobiel en voor (desktop) computers. Deze tool heb ik ook aangeraden in mijn vorige artikel. De vuistregel is om de snelheid onder de 2 seconden te houden, omdat bezoekers anders wellicht de site verlaten omdat ze te lang moeten wachten.

Tip 9: Google Search Console

Het is ontzettend belangrijk dat je organisch goed vindbaar bent op Google (d.w.z.: vindbaar zonder te betalen). Als dit goed in orde is, kun je een goede stroming verkeer naar je website hebben zonder ook maar een cent te betalen aan advertenties. Google Search Console kan je helpen om je organische vindbaarheid  te verbeteren door middel van een site-analyse. De aanbevelingen die Google Search Console geeft, bestaan uit onder andere:

  • Zoekwoorden die de gebruiker heeft ingetypt om op jouw website te komen.
  • Backlinks (links die op andere websites die naar jouw website verwijzen).
  • Google crawling errors (hoe Google je website indexeert) en websitesnelheid-errors.

Laat je vooral niet afschrikken door de verschillende termen die gebruikt worden in de aanbevelingen. De aanpassingen die Google Search Console voorstelt zijn vaak eenvoudiger door te voeren dan het in eerste instantie lijkt. 

Je webshop laten groeien: zelf aan de slag

Dat waren ze dan! 9 tips om je website of webshop te optimaliseren. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je deze tips toepast, je meer verkeer naar je website kunt verwachten. Je webshop laten groeien gaat je lukken.

Ben je op zoek naar meer tips voor de optimalisatie van je website of webshop? Deel 1 en deel 2 van deze reeks staan al langer live. Kijk ook eens rond in de SGNM Academy of neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar hoe je je doelgroep een naadloze, consistente ervaring kunt bieden met jouw merk of organisatie via alle kanalen die je gebruikt? Download ons gratis omnichannel magazine om te leren hoe je in 5 stappen een omnichannel strategie opzet.

De beste Omnichannel strategie opzetten voor jouw bedrijf?

Download het gratis omnichannel magazine en kom erachter wat omnichannel marketing inhoudt en hoe je in 5 stappen een omnichannel strategie opzet.

Omnichannel magazine (download)

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.