E-mailmarketing optimaliseren – hoe moet dat?

Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant
Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant

Mensen krijgen steeds meer informatie in kortere tijd tot zich die zij moeten verwerken, ook wel de ‘informatie-explosie’ genoemd. Om deze reden gaan mensen de informatie die zij ontvangen steeds sneller scannen. Het is dus belangrijk dat die ene e-mail die jij eruit stuurt de aandacht trekt tussen de grote massa. Frankwatching plaatste onlangs een interessant artikel over het optimaliseren van een
e-mailcampagne, die ik hieronder ga bespreken. 

Een eerste punt waar je een e-mailcampagne op kunt optimaliseren is door segmentatie en personalisatie. Door de e-maillijst te segmenteren worden e-mails persoonlijker en is de kans dat de conversieratio stijgt groot. Elke ontvanger krijgt een op maat gemaakt aanbod waar hij of zij ook daadwerkelijk in geïnteresseerd is, waardoor hij of zij eerder zal overgaan tot een conversie. 

Houd je e-maillijst schoon

Daarnaast is het van belang de e-maillijst ‘schoon te houden’. Door de tijd heen komen er steeds meer mailadressen bij in de lijst en zal de conversieratio zakken. Dit komt waarschijnlijk doordat veel mensen bouncen – zij openen de mail en sluiten deze direct weer zonder enige interactie te ondernemen. Ontvangers die dit vaak doen en bijvoorbeeld al langer dan een jaar nergens meer op hebben geklikt of gereageerd, kun je verwijderen. 

Belangrijk: een pakkende onderwerpregel

Een tip die ik zelf interessant vind die wordt aangehaald in het artikel is het verbeteren van de onderwerpregel. Een goede onderwerpregel is na de afzender de eerste stap om iemand te overtuigen om de mailing te openen. In het artikel worden onderstaande regels ter voorbeeld gebruikt:
 

  • {Voornaam}, check deze nieuwe ontwikkeling in {Productgroep X}.

  • {Voornaam}, zin in {Onderwerp}?

  • Tot 70% korting op {Productgroep X} | Profiteer alleen vandaag!

  • {Onderwerp X}: waarom het geschikt is voor jou/u.

  • We willen je graag kennis laten maken met {Onderwerp X}.

  • Nog 1 week te gaan. Vergeet niet te profiteren van {Actie X}.

  • Geef je {Onderwerp} een nieuwe look.

Wat ik hier zelf graag nog als tip aan wil toevoegen is het gebruik van emoji’s in de titel en subtitel (ook wel preview tekst). Volgens de algemene statistieken bij Mailchimp worden mailings met een emoji significant vaker geopend dan mailings zonder een emoji in de onderwerpregel. Bij mailings die via de mobiel worden geopend ligt het percentage openings nog hoger. Emoji’s zorgen er met de vrolijke kleurtjes voor dat de onderwerpregel meer opvalt. Bovendien kunnen ze slim worden ingezet door woorden te accentueren. Een voorbeeld vanuit Mailchimp hiervan is: 👚 50% off all Women’s Tops.

 

Benieuwd naar de overige tips die worden aangehaald in het artikel? Lees ze hier: https://bit.ly/2lXtpj4.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.