Hoe deze onderwerpregel ervoor zorgt dat jouw interesse gegrepen wordt

Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer
Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer

Tegenwoordig worden we continu en op allerlei plekken op het internet overspoeld met koppen, onderwerpregels en andere berichten die ons aansporen om verder te lezen. Met alle informatie die we te zien krijgen, wordt het steeds lastiger jouw ideeën op je doelgroep over te brengen. Hoe zorg je er nu voor dat je doelgroep jouw bericht gaat lezen, en hier niet klakkeloos overheen scrollt?

Stel je krijgt 2 mails binnen in je inbox met onderstaande onderwerpregels:

  • ‘Hoe deze onderwerpregel ervoor zorgt dat jouw interesse gegrepen wordt’
  • Wek de interesse van jouw klant’

Welke van de twee mails zou je lezen? Ik denk dat de meeste mensen voor de eerste onderwerpregel zouden gaan. Dit komt omdat de eerste onderwerpregel inspeelt op een intrinsieke motivatie van mensen; nieuwsgierigheid. Deze nieuwsgierigheid wordt bij mensen opgewekt wanneer er een informatiekloof is tussen wat mensen weten en wat mensen willen weten. Door mensen een klein beetje informatie te geven, maar nog niet het hele verhaal of antwoord, wakker je hun honger hiernaar aan en neem je ze verder mee in jouw verhaal. 

Zoals Nicola Brown ook aangeeft in haar artikel op Skyword is het hierbij belangrijk dat je zowel niet teveel, als niet te weinig informatie geeft aan je lezers. In het eerste geval heeft de lezer niets om nieuwsgierig naar te zijn en wordt de aandacht niet gegrepen. In het tweede geval weet de lezer al zoveel, dat zijn nieuwsgierigheid weer vermindert. De balans hierin vinden is dus essentieel. 

Vergeet daarnaast niet om de uitspraken die je in een introductie, onderwerpregel of kop hebt gedaan waar te maken; heb je je lezers getriggerd, stel ze dan niet teleur met een bericht dat niet aansluit op de informatie die ze aan het begin van je bericht hebben gekregen. Dit zal je klikken opleveren, maar geen trouwe klanten. Geef je lezers beetje bij beetje extra informatie, zonder teveel weg te geven in één keer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door storytelling in te zetten en in een natuurlijke vorm de boodschap over te brengen. Door je lezers mee te nemen in het verhaal van de hoofdpersoon, zorg je ervoor dat lezers continu meer informatie willen. 

Wil jij meer weten over hoe je de interesse van je lezers trekt door nieuwsgierigheid op te wekken? Lees hier meer over via: https://bit.ly/2NbTqVN

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.