Zet jij internal link building al in?

Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer
Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer

Als je het hebt over linkbuilding denken veel mensen direct aan back links en external links, oftewel de links die vanuit andere sites naar jouw site verwijzen en de links die van jouw website naar andere websites linken. Toch is er nog een andere vorm van linking die belangrijk is voor SEO: internal linking. Benieuwd waarom? Andrew Dennis geeft in zijn artikel op Search Engine Journal enkele belangrijke redenen.

Interne links zijn de links die je plaatst op je website en verwijzen naar andere relevante pagina’s op je site. Een belangrijk voordeel van interne links is dat ze waarde kunnen doorgeven door de gehele website. Waar externe links van betrouwbare websites waarde toevoegen aan pagina’s waarnaar ze verwijzen, geven interne links een deel van deze waarde door aan andere pagina’s.

Daarnaast geven interne links inzicht in de website structuur die gehanteerd wordt. Dit helpt webcrawlers om de belangrijkste pagina’s beter te identificeren. Maar ook bezoekers navigeren gemakkelijker door de website heen wanneer interne links ingezet worden.

Interne links zijn dus om meerdere redenen waardevol voor de SEO van je website. Toch moet je oppassen dat je niet elke pagina intern aan elkaar linkt. De pagina moet gemakkelijk te lezen blijven door je website-bezoeker. Een richtlijn hierbij is om enkel een interne link te plaatsen wanneer je de website-bezoeker meer relevante informatie kan verstrekken of een link leidt naar een logische volgende stap in de customer journey. 5 à 10 interne links per pagina zijn in de meeste gevallen voldoende.

Klik hier om meer te lezen over dit onderwerp. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.