Explosief groeien met jouw start-up? Dit zijn de basics voor een growth hacking mindset

Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer
Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer

Snelle groei zonder enorme investeringen? Voor talloze succesvolle start-ups als bijvoorbeeld Dropbox is dat is het resultaat van growth hacking. Hoe zet jij de growth hacking mindset in voor een vergelijkbaar resultaat?

Het succes van deze bedrijven is natuurlijk afhankelijk van heel veel factoren. Dit maakt het onmogelijk specifiek te pinpointen wat voor jouw bedrijf ook zal werken. Wel hebben al deze success-cases een ding gemeen: de growth hacking mindset. Deze mindset is gebouwd op eindeloos testen en een constante focus op groei in elke keuze die je maakt. Maar waar begin je? Creëer een sterke basis voor jouw growth hacking mindset door de onderstaande tips toe te passen:

  1. Zorg voor uitstekende organische SEO met ondersteuning van een blogger netwerk. Volg alle regeltjes van koning Google, vermijd black hat SEO technieken en creëer waardevolle backlinks via bloggers.
  2. Creëer een feilloos overzicht van jouw bedrijf op Google My Business (GMB). Het werkt snel, is gratis en zeker als je bedrijf een locatie heeft waar klanten langskomen is het een must.
  3. Zet effectieve PPC-campagnes in. Geoptimaliseerde Pay-Per-Click advertenties hebben met een relatief klein budget een enorm bereik onder jouw doelgroep.
  4. Remarketing advertenties op Facebook of Instagram. Herhaling is de key naar herkenning, het doorbreekt het tsunami aan reclame die jouw potentiële leads dag in dag uit langs zien komen.
  5. Email automation is een ontzettend waardevolle, time-saving tool voor growth hackers. Daarnaast is het cruciaal voor het bouwen van goede klantrelaties, met name in het begin.

Benieuwd naar nog meer tips? Lees hier het volledige artikel van growth consultant Ross James. Of bekijk ons eerdere artikel over essentiële kenmerken van een growth hacker.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.