Waarom jouw bedrijf T-shaped marketing professionals nodig heeft

Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer
Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer

Vaak worden werknemers nog erg in hokjes geplaatst en beperkt tot de afdeling waarvoor ze zijn aangenomen. Maar sinds de opkomst van growth hacking is er ruimte ontstaan voor een nieuw type individu: de T-shaped marketeer. T-shaped marketingprofessionals zijn de afgelopen jaren steeds relevanter geworden. Dus wat is een T-shaped marketingprofessional en waarom is het waardevol voor jouw bedrijf?

Iemand die wordt beschouwt als een T-shaped professional beschikt, in tegenstelling tot een specialist, niet alleen over diepgaande gespecialiseerde kennis, maar ook over bredere ervaring op gebieden van andere relevante disciplines. Salesforce laat aan de hand van de onderstaande afbeelding zien hoe de skillset van T-shaped professionals, op het gebied van marketing, is opgebouwd.

t-shaped professionals voor marketing
Bron: Salesforce

Deze afbeelding geeft duidelijk weer waar de term T-shaped vandaan komt, ook al is de indeling per persoon verschillend. De manier waarop elke vaardigheid in het T-figuur geplaatst wordt, is persoonsafhankelijk, bepaald door de specialismen waarover iemand beschikt.

De brede visie van T-shaped marketingprofessionals

Digital marketing heeft zich ontwikkeld tot zo’n breed vakgebied dat mensen van alle soorten disciplines samen komen te werken. Voor het toepassen van een groeimindset, de key tot growth hacking, zijn cross-functionele eigenschappen erg belangrijk.

T-shaped marketingprofessionals hebben een breder begrip van de mogelijkheden van verschillende specialismen. Zo weten ze verbanden en mogelijkheden, die specialisten niet zouden zien, eerder te herkennen en te vertalen naar nieuwe tactieken. Deze aanpak stimuleert innovatie en creëert een sterkere synergie op de werkvloer.

Is jouw bedrijf klaar om te groeien? En ben je benieuwd hoe je je kan richten op de inzet van T-shaped marketing professionals en andere waardevolle growth hacking-technieken? Bekijk hier hoe een growth hacking-workshop jouw bedrijf helpt slim te groeien.

Gratis Omnichannel magazine: In 5 stappen de beste Omnichannel strategie

Online en offline kanalen op elkaar afstemmen voor een uniforme merkbeleving? Vul je e-mailadres in en ontdek in het omnichannel magazine hoe je dit realiseert.

Omnichannel magazine (download)

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.