Wanneer ben je een growth hacker? Dit zijn de ultieme growth hacking skills

Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer
Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer

Wil je zelf growth hacking toepassen op jouw bedrijf? Of ben je op zoek naar een growth hacker als toevoeging aan je huidige team? Wat zijn dan kernpunten waar deze persoon aan moet voldoen? Lees hier meer over de essentiële kenmerken van een growth hacker:

  • Nieuwsgierig met durf: een passie om te ontdekken waarom het ene idee wel werkt en het ander niet is vaak de eerste stap in growth hacking. Soms blijkt hieruit dat je een geheel nieuwe weg moet inslaan en heb je durf nodig bij het uitvoeren van minder traditionele plannen.
  • Analytisch en data-gedreven: bij growth hacking draait het om het constant testen van nieuwe ideeën. Je moet vervolgens wel in staat zijn de resultaten van deze ideeën meetbaar te maken. Dit betekent ook dat een growth hacker de technieken moet kennen om de verzamelde data te analyseren.
  • Creatief met een sterk inlevingsvermogen: het begrijpen van de doelgroep en het in kaart brengen van hun behoeftes, zodat je deze als bedrijf kunt vervullen, zijn essentieel. Vervolgens moet je als growth hacker ook ruimdenkend zijn om de doelgroep via creatieve marketing-inspanningen effectief te bereiken.

Ook bij SGNM stellen we deze kwaliteiten in ons werk centraal en weten we hoe je als team gebruik maakt van elkaars krachten. Niemand is natuurlijk expert op elk professioneel vlak. Wel zorgen we dat we als marketeers flexibel zijn en een brede skillset hebben op het gebied van: web analytics, socialmediamarketing, SEO, copywriting, SEA, marketing automation, data analytics, landingspagina-optimalisatie, A/B-testing, API’s en nog veel meer. Daarnaast is het gebruik van de juiste tools ook een erg belangrijk onderdeel. Benieuwd welke tools dit zijn? Bekijk hier de 35 beste tools voor growth hacking volgens Neil Patel:

Meer over growth hacking tools

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.