De voordelen van omnichannel ondernemen voor jouw bedrijf

Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant
Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant

Lees je dit artikel via je smartphone? Of toch via je laptop of tablet? Het is hoe dan ook belangrijk dat je dit artikel vanaf elk device goed kunt lezen. Niet alleen B2C-klanten, maar ook zakelijke kopers willen een gepersonaliseerde ervaring. De lijn tussen offline en online kanalen vervaagt hierbij steeds meer. Het is daarom belangrijk dat je als bedrijf nú inspeelt op omnichannel marketing.

Omnichannel in het kort

Bij omnichannel marketing zijn heel veel kanalen op elkaar afgestemd waardoor de klant veel kanalen gelijktijdig kan gebruiken. Dat resulteert in een naadloze ervaring. Je website, social media, e-mails, advertenties, klantenservice brengen allemaal dezelfde boodschap en beleving. Hieronder bespreek ik een aantal grote voordelen van omnichannel marketing.

Gepersonaliseerde marketing

Wist je dat klantgerichte bedrijven 60% winstgevender zijn dan bedrijven die geen prioriteit geven aan de klant? Met een omnichannel strategie is het mogelijk om je online en offline klanten in één bestand te hebben. Heeft een klant iets in de fysieke winkel gekocht en toestemming gegeven voor inschrijving voor de nieuwsbrief? Dan kun je later speciale kortingscodes sturen die geldig zijn voor de webshop.

Of andersom: koopt een klant iets via de online webshop? Stuur in de bevestiging van de aankoopmail een kortingscode die in de fysieke winkel kan worden gebruikt. Op deze manier stimuleer je conversies op de kanalen waar dat nodig is. Een ander voorbeeld: je hebt online een product gekocht, maar wil deze graag retourneren. In dat geval zou het fijn zijn als je het product in de winkel kunt retourneren, in plaats van dat je deze naar bijv. een PostNL punt moet brengen. Via een goed omnichannel kassasysteem is dit geen enkel probleem.

Winstgevend en meer klantloyaliteit

Als jij als bedrijf een omnichannel marketingstrategie toepast zullen je klanten via verschillende kanalen in contact komen met je onderneming. Dit zorgt ervoor dat ze meer zijn betrokken bij je bedrijf en vaker aankopen doen. Zorg voor dezelfde tone of voice, boodschap en ervaring via elk kanaal, zowel traditioneel als online. Alleen dan kun je als onderneming écht groeien.

Bronnen: Deloitte | Sprout | IndieGroup

De beste Omnichannel strategie opzetten voor jouw bedrijf?

Download het gratis omnichannel magazine en kom erachter wat omnichannel marketing inhoudt en hoe je in 5 stappen een omnichannel strategie opzet.

Omnichannel magazine (download)

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.