Verbeter je omnichannel marketing met deze tips

Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant
Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant

Te midden van de coronaviruspandemie staan online winkelen en mobiele apparaten centraal. Shoppers gebruiken smartphones om producten te lokaliseren voordat ze naar winkels gaan. Nu meer dan ooit is het toepassen van omnichannel marketing van cruciaal belang. In dit artikel geef ik je 2 tips waarmee je je omnichannel marketing kunt verbeteren. 

1. Zorg voor een consistente ervaring

Stel je voor dat je een e-mail stuurt naar een klant die zich onlangs heeft aangemeld voor je nieuwsbrief. Na het lezen van de e-mail klikt hij of zij door naar je Facebook-pagina, om vervolgens te worden geconfronteerd met een profielfoto met een ander logo. In het beste geval zullen ze in de war raken door dit verschil en wel verder kijken, in het slechtste geval zullen ze betwijfelen of de pagina die ze bekijken wel de juiste is en weggaan van de pagina. Het gaat niet alleen om visuele consistentie, je moet ook je berichten en taal afstemmen op alle kanalen. Als je dit doet, voorkom je dat je met jouw communicatie tegenstrijdige berichten verzendt en dat campagnes onbedoeld met elkaar concurreren.

2. Integreer systemen

Als je alles goed bij wilt houden en het succes wilt kunnen zien van de omnichannel-campagnes, dan moet je de juiste statistieken voortdurend blijven meten. Dit is alleen mogelijk als je gebruikmaakt van de juiste marketingtools. Voor socialmediabeheer kun je tools als Hootsuite of Buffer inzetten. Met deze systemen kun je content inplannen en automatisch laten delen op al je kanalen. Voor e-commerce is het programma Magento een praktisch systeem waarmee je automatisch de inventaris van je online shop kunt bijhouden. 

De beste Omnichannel strategie opzetten voor jouw bedrijf?

Download het gratis omnichannel magazine en kom erachter wat omnichannel marketing inhoudt en hoe je in 5 stappen een omnichannel strategie opzet.

Omnichannel magazine (download)

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.