Integreer video in jouw recruitment strategie

Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer
Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer

Dat videomarketing steeds populairder wordt, weten we inmiddels wel. Een groot deel van de bedrijven is bezig om video’s te integreren in hun marketing strategie; video’s worden geïntegreerd op websites en in communicatiemiddelen. Niet gek, aangezien ongeveer 80% van het internetverkeer bestaat uit video en je met video goed kan laten zien wie je bent en wat je doet; een goede manier om je klanten aan je te binden. Maar niet alleen klanten bind je met video aan je bedrijf; ook potentiële werknemers trek jij aan met video! 

De kracht van video

Neil Wood-Mitchell beschrijft in zijn artikel op business2community waarom video een onderdeel van jouw marketingstrategie moet zijn. Maar, niet alleen in een marketingstrategie zijn video’s relevant: integreer video’s in jouw recruitmentstrategie om toptalent aan te trekken. En dit is waarom:

  1. Verbeter de vindbaarheid van jouw vacature (platform). Vacatures die een video bevatten zullen vaker verschijnen in de zoekresultaten van een werkzoekende dan vacatures zonder een video. Google is namelijk in staat om video’s en aanvullende informatie te analyseren. Wanneer jij de video’s optimaliseert op zoekwoorden, zal dit je een SEO-voordeel opleveren. Daarnaast genereren pakkende video’s van hoge kwaliteit verkeer naar je website, wat Google beloont met een hogere positie in de zoekresultaten. Integreer daarom video’s in jouw vacatures, maar ook op jouw algemene vacaturepagina of recruitmentwebsite om zo jouw bedrijf als werkgever te promoten.
  2. Video bouwt vertrouwen en geloofwaardigheid op. Waar vertrouwen tussen de klant en jouw merk van groot belang is om verkopen te genereren, is vertrouwen in jou als werkgever minstens zo belangrijk om nieuw talent aan te trekken. Kandidaten gaan een langetermijnrelatie met jouw bedrijf aan. Voordat ze hiertoe bereid zijn, zul jij hun vertrouwen moeten winnen! Met video’s laat jij kandidaten zien hoe het bedrijf eruit ziet, wat de bedrijfscultuur is en met wie ze in de toekomst komen te werken. Met eerlijke en persoonlijke verhalen bind jij hen aan jouw bedrijf.
  3. Vergroot het aantal sollicitaties. Met een recruitmentcampagne hoop je natuurlijk veel kwalitatieve sollicitaties binnen te krijgen. Beantwoord vragen die potentiële klanten hebben in een video en haal zo de laatste twijfels weg die kandidaten mogelijk hebben. Trek hun aandacht en onderscheid jezelf van andere werkgevers. Op deze manier kiest de kandidaat ervoor om bij jou te solliciteren in plaats van bij de concurrent.

Integreer jij al video’s in jouw recruitmentstrategie?

Lees meer over het onderwerp in dit artikel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.