Kunnen potentiële kandidaten jouw vacature al vinden?

Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer
Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer

Je kunt nog zo goed je best doen om een perfecte vacaturetekst te schrijven, maar als niemand de vacature leest, heb je hier weinig aan. Je bent niet het enige bedrijf dat vacatures plaatst en kandidaten zullen niet honderden websites en zoekmachine-pagina’s doorkijken om jouw vacature te vinden. Hebben ze jouw vacature wel kunnen vinden, schrik ze dan niet af met pagina’s vol onnodige vragen; zorg dat je het sollicitatieproces van kandidaten zo gemakkelijk mogelijk maakt!

De candidate experience

De ervaring die een kandidaat tijdens een sollicitatieproces heeft, wordt ook wel de candidate experience genoemd. Een goede experience zal ervoor zorgen dat een kandidaat eerder ervoor kiest om bij jouw bedrijf te werken. Heeft een kandidaat een slechte ervaring tijdens het solliciteren? Dan komt dit jouw bedrijf niet ten goede. De kans is groot dat kandidaten hun ervaringen delen met bekenden en de kans dat ze opnieuw solliciteren bij jouw bedrijf is zo goed als nul. 

Door kandidaten op een juiste manier behandelen tijdens het sollicitatieproces zal hun keuze voor jouw bedrijf positief beïnvloed worden. Zet je een stapje extra en creëer je een geweldige ervaring voor de kandidaat, dan onderscheid je je pas echt van de concurrent. Dit levert je niet alleen op de korte termijn sollicitanten op. Op de lange termijn bouw je met een goede candidate experience namelijk ook aan een sterk employer brand.

Tips voor een optimale candidate experience

Er zijn verschillende manieren om de ervaring van kandidaten zo succesvol mogelijk te maken. Personnel Today heeft 7 tips op een rijtje gezet. De eerste tip staat hierboven al genoemd: zorg dat kandidaten gemakkelijk je vacatures kunnen vinden en hierop kunnen solliciteren. Dit doe je bijvoorbeeld door je vacature vindbaar te maken in Google en te verspreiden onder de doelgroep via online media waarop zij aanwezig zijn, zoals Facebook en LinkedIn.

Zorg daarnaast voor een duidelijk en gemakkelijk in te vullen sollicitatieformulier. Dit houdt o.a. in dat het formulier ook op een mobiel apparaat ingevuld kan worden en dat kandidaten niet meer vragen in moeten vullen dan noodzakelijk. Dit realiseer je bijvoorbeeld door velden automatisch in te laten vullen na het uploaden van een cv.

Een tweede tip voor een optimale candidate experience gaat over de functieomschrijving. Schrijf een duidelijke en krachtige functieomschrijving waarin je eerlijk bent over wat de kandidaat kan verwachten. Vergeet bij het schrijven van de tekst niet te denken vanuit de doelgroep! De kandidaat wil weten wat de baan hem of haar te bieden heeft. Door je in te leven in wat de kandidaat belangrijk vindt in de baan en dit te benoemen in de tekst, zal de kandidaat opmerken wat jouw bedrijf zo aantrekkelijk maakt om voor te werken.

Benieuwd naar de andere tips? Lees hier het hele artikel over het creëren van een geweldige candidate experience.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.