Vacature: Parttime Plofknaapje Utrecht

Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer
Muriël Baack
Muriël Baack
Digital Marketeer

Afgelopen week zag ik wel een hele opvallende vacature van Coolblue voorbij komen: Coolblue is op zoek naar een Parttime Plofknaapje. De omschrijving van de vacature is opvallend: “Het is 2 uur ‘s nachts. Je hebt een onwaarschijnlijk origineel idee: een plofkraak. Je belt meteen je vriendje op. Ook hij is super enthousiast: wat leuk! Samen kruipen jullie knus op de scooter en racen jullie naar de Coolblue-winkel in Utrecht.” Je snapt natuurlijk dat dit geen echte vacature van Coolblue is, maar een ludieke actie die de spot drijft met de plofkrakers van een winkel van Coolblue.

Employer branding in vacatureteksten

Met deze actie laat Coolblue nog maar eens zien hoe sterk het bedrijf zichzelf als werkgever in de markt zet. Met verfrissende communicatie waarin altijd humor zit onderscheiden zij zich van hun concurrentie en binden zij potentiële kandidaten aan zich. In alle aspecten van hun werving, van deze ludieke stunt tot hun vacatureteksten, laat Coolblue zien dat zij anders zijn dan anderen.

Dit bewijst maar weer dat een vacaturetekst meer is dan een opsomming van de werkzaamheden. Het is DE plek om je employer brand te verkopen en kandidaten voor een langere tijd aan je te binden. Bij Coolblue begrijpen ze dit maar al te goed en besteden ze veel tijd aan humor in hun wervingsteksten en video’s. Ze positioneren zich op hun eigen Coolblue-manier, anders dan anderen.

Wat doe jij om potentiële nieuwe collega’s aan je te binden?

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.