5 voordelen van een B2B e-commerce platform

Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer
Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer

B2B e-commerce staat voor de verkoop van goederen of diensten tussen bedrijven via een online verkoopportaal. In de B2C-markt is dit al veel langer een belangrijk verkoopkanaal, maar we zien dat veel B2B-bedrijven op dit gebied nog erg achterlopen. Benieuwd hoe B2B e-commerce de efficiëntie en effectiviteit van jouw verkoopinspanningen kan verbeteren? Lees hier meer over 5 belangrijke voordelen.

1. E-commerce bespaart jou en je klanten veel tijd

Een webshop is, in tegenstelling tot een salesverantwoordelijke, altijd beschikbaar. Sommige klanten hebben geen tijd of geen behoefte aan gesprekken met accountmanagers en willen snel en gemakkelijk het salesproces kunnen doorlopen. E-commerce bespaart op deze manier niet alleen tijd voor jouw klanten, maar de geautomatiseerd online-salesprocessen verlagen ook arbeidsuren en administratiekosten voor jouw bedrijf.

2. Webshops stimuleren groei in sales

Het verhoogt sales, omdat online koopgedrag kan worden bestudeerd en de online omgeving kan zo geoptimaliseerd worden dat sales wordt gestimuleerd. Waardevolle klantdata wordt zo verzameld en een bedrijf kan veel leren over zijn klanten.

3. B2B e-commerce zorgt voor betere ondersteuning van klanten

Via een webshop is het gemakkelijk direct na de aankoop relevante informatie met de klant te delen. De producten en services zijn in het geval van B2B-bedrijven complex, met name in de technische sector. Met waterdichte online support en communicatie verlaag je aanzienlijk de druk op je klantenservice en support-team.

4. Groeiende behoefte aan B2B e-commerce

De nieuwste groep op de arbeidsmarkt zijn Millennials. Deze generatie geeft de voorkeur aan een online sales-process en het doen van inkopen online, met name als het gaat om aankopen voor werk. Hun aankoopproces begint met het doen van online onderzoek en ook hier is jouw online aanwezigheid cruciaal.

5. Bereik nieuwe klanten met een online verkoopportaal

Traditionele salesnetwerken zijn qua bereik vaak gelimiteerd, via het internet zijn deze grenzen er niet. Een online webshop geeft je de kans geheel nieuwe klanten te bereiken die daarvoor onbereikbaar waren voor jouw salesverantwoordelijke.

Wij helpen je graag om erachter te komen hoe jouw bedrijf nog verder groeit aan de hand van een sterk e-commerce platform. Neem gerust contact op met:

Arie

Arie

Digital Transformation Consultant
arie@sgnm.nl | LinkedIn
"Alles wat je echt wilt bereiken ligt een stap buiten je comfort zone"

Gratis Omnichannel magazine: In 5 stappen de beste Omnichannel strategie

Online en offline kanalen op elkaar afstemmen voor een uniforme merkbeleving? Vul je e-mailadres in en ontdek in het omnichannel magazine hoe je dit realiseert.

Omnichannel magazine (download)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.