Gratis Google Shopping inzetten? Zo haal je het maximale uit je webshop

Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer
Merle Vanger
Merle Vanger
Digital Marketeer

Voorheen kon je voor jouw webshop alleen zichtbaarheid creëren in Google Shopping als je betaalde advertenties had in Google Ads. Goed nieuws: daar komt nu verandering in! Vanaf april dit jaar kon je in de VS al gratis gebruik maken van Google Shopping, ergens midden oktober zal dit ook in Nederland doorgevoerd worden.

Google laat weten dat het, in deze moeilijke coronatijden, bedrijven een hart onder de riem wil steken. Daar zit natuurlijk wel meer achter, want Google profiteert hier zelf ook van. Door e-commerce platformen als Amazon komen ze op het gebied van online shopping meer onder druk te staan. Met deze actie zal het aanbod groeien, waardoor de relevantie van Google Shopping stijgt en meer mensen er gebruik van zullen maken.

Advertenties op prominente plekken

Het is te verwachten dat ze, naast de gratis listings, de prominente plekken in de zoekresultaten van Shopping betaald maken. Vergelijkbaar met de zoekresultaten op de SERP (Search Engine Result Page) van Google.

webshop gratis weergeven in Google Shopping

Waarom is het belangrijk om in Google Shopping te staan?

  • Meer bereik: Google heeft een groot bereik, waardoor je meer zichtbaarheid onder jouw doelgroep creëert.
  • Meer verkeer naar je webshop: volgens Google hebben bedrijven in de VS die al gebruik hebben gemaakt van de gratis plaatsingen 50% meer verkeer naar hun website gegenereerd.
  • Meer verkoop: mensen die op Google Shopping kijken zitten in de koopfase. Juist deze mensen wil je bereiken, omdat de kans op conversie bij hen het grootst is.

Wat moet je doen om gratis gebruik te maken van Google Shopping?

Heel simpel: zorg dat je een Google Merchant-account hebt en dat deze up-to-date is. Dat betekent dat in ieder geval:

  • je productfeed actief is;
  • je website geverifieerd is.

De resultaten en statistieken van je gratis plaatsingen in Google Shopping zullen ook in het Merchant Center te zien zijn onder: ‘Prestaties > Dashboard’.

Meer weten over Google Shopping en over slimme strategieën voor jouw webshop? Onze marketingexperts helpen je graag op weg! Neem contact met ons op voor meer informatie:

Levi

Levi

Operations Manager
levi@sgnm.nl | LinkedIn
Bel: 085 – 00 30 334
"Winnen doe je met z’n allen."

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.