Instagram experimenteert met het verbergen van likes

Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant
Arie van Loopik
Arie van Loopik
Digital Transformation Consultant
Instagram overweegt het aantal “vind-ik-leuks” bij berichten te verwijderen. Dit is een zet om het sociale platform een gezondere plaats voor hun gebruikers te maken.

“Later deze week voeren we in Canada een test uit die het totale aantal vind-ik-leuks op foto’s en videoweergaven verwijdert”, zei Facebook op 30 april in een blogpost voorafgaand aan de F-8-ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. “We testen dit omdat we willen dat je volgers zich concentreren op de foto’s en video’s die je deelt, niet op hoeveel likes ze krijgen.”

In de afgelopen jaren zijn sociale-mediabedrijven onder vuur komen te liggen door bij te dragen aan technologie-verslaving en de verspreiding van misleidende informatie. Twitter heeft eerder dit jaar een prototype-app uitgebracht die het aantal likes en retweets minder zichtbaar maakt in tweet-threads. Het doel hierbij was om de service meer conversationeel te maken door mensen meer te laten focussen op de content in plaats van het aantal engagements.

Lees het hele artikel

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.