Slimme retargeting als basis voor een sterke online strategie

Sten Knaven
Sten Knaven
Digital Growth Consultant
Sten Knaven
Sten Knaven
Digital Growth Consultant

Jouw klant met één advertentie overtuigen om je product te kopen? Er zijn maar weinig bedrijven die dat voor elkaar krijgen. In de meeste gevallen zijn er meer contactmomenten nodig om iemand te overtuigen van de voordelen van jouw product of dienst. De uitdaging is om deze contactmomenten zo relevant mogelijk te maken. En dat doe je met slimme remarketing. 

“Zorg met slimme retargeting dat je ieder contactmoment met jouw potentiële klant zo relevant mogelijk maakt.”

Remarketing via Google en Facebook

Online advertentieplatformen zoals Google en Facebook geven je toegang tot een enorm publiek. Alleen als je daar slim mee omgaat bereik je de juiste mensen. Met remarketing bereik je mensen die jouw site bezochten opnieuw. Zo kun je mensen die al enige interesse hebben getoond over de streep trekken. Echter, de standaard remarketing segmenten zijn vaak beperkt tot url-bezoek of een aankoop. Dat maakt het moeilijk om jouw advertentie specifiek te maken voor een bepaalde doelgroep. Ik geef je wat creatieve ideeën om je advertenties relevanter te maken, zodat jij de beste resultaten krijgt tegen de laagst mogelijke kosten.

Custom remarketing

Één van de beste manieren hiervoor is custom remarketing. Mensen die al op je site zijn geweest en daar specifieke acties uitvoeren hebben klaarblijkelijk een bepaalde mate van interesse. Wat als je van deze groep een custom remarketingdoelgroepen op kunt bouwen? Ik heb een geniaal artikel voor je gevonden die uitlegt hoe je custom events in kunt richten waarmee je een aangepast publiek op Facebook opbouwt.

Lees hier het volledige artikel.

Nadat je het hebt ingesteld, kun je remarketinglijsten maken op basis van bijvoorbeeld:

  • Specifieke uitgaande links die zij hebben aangeklikt;
  • Hoe ver ze gescrolld zijn op een pagina;
  • De bron, campagne, landingspagina en meer van hun eerste bezoek;
  • Video’s op je website die ze bekeken.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
small_c_popup.png

Bedankt voor het lezen!

Meld je aan voor updates over onze onderzoeken, expert blogs en nieuws. Ook houden we je op de hoogte van aankomende events.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.